Basal eller udvidet bilforsikring – sådan vælger du

Det er helt lige til at sammenholde månedlige priser mellem to forsikringer, hvorfor den første indskydelse ved valget af bilforsikring ofte er at vælge den billigste. Hvis man søger den billigste bilforsikring, så er denne indskydelse også til dels rigtig. Hvis man kan køre som en uovertruffen bilist, der aldrig oplever nogle former for uheld, så er ansvarsforsikringen klart det billigste valg.

Der er dog den enkelte problematik, at man ikke altid selv er herre over de uheld, der forekommer. Det er eksempelvis ét fedt, om man kører efter hastighedsreglerne eller ej, når en modkørende bil sender en sten mod forruden. Her vil man komme ud for et uheld uanset hvad – forskellen ligger dog i, hvilken bilforsikring man har tegnet.

Spar penge nu eller når uheldet sker

Ansvarsforsikringen er den lovpligtige bilforsikring, som man skal tegne, og hvis man udelukkende tegner denne, så sparer man penge månedligt, da man ikke betaler for en hel eller delvis kasko. Kaskoforsikringen viser sig derimod ideel til besparelser, når uheldet er ude. Hvis du eksempelvis oplever et stenslag, vil du undgå selv at punge ud, hvis du har valgt en kaskoforsikring.

Dilemmaet kan derfor koges ned til, hvorvidt man oplever uheld eller ej. Man kan minimere risikoen for dette, men man kan aldrig fjerne denne helt, da ulykker kan komme fra bilisterne omkring os.

Fordelene ved den udvidede bilforsikring

Når man vælger en hel eller delvis kaskoforsikring, så får man naturligvis dét, man betaler for. Her er der blandt andet services som lånebil, krisehjælp, vejhjælp og frie reparationer ved bestemte typer af uheld. Det kan naturligvis lyde unødvendigt, når man skal til at vælge mellem den ene og anden bilforsikring, men faktum er, at når uheldet er ude, skal disse services betales for på den ene eller anden måde. Dilemmaet er blot, om man har forsikret sig i god tid, så man ikke selv punger ud for skaden.

Hvis du er meget i tvivl om tilvalget af en kaskoforsikring, så kan den delvise kaskoforsikring være et alternativ. Her betaler du ikke den fulde pris for en kasko, og du får kun de mest alment relevante fordele, hvilket kan være lige tilpas for dig som bilist.