Har du ondt i ryggen?

Er du en af de mange, der dagligt er øm i ryggen? Og oplever du ofte, at smerten bevæger sig ned i lænden og op i skuldrene og nakken? Så ved du sikkert, hvor lindrende det kan være at ligge sig ned på et vandret underlag og blive strukket helt ud. Men sørger du for at skåne din krop, når du ligger dig på det hårde gulv? Læs mere om det lige her.

Skån din ryg

Selvom det kan føles rart og afslappende at ligge sig på gulvet, fordi det hårde underlag strækker godt ud i ryggen, så er det vigtigt at huske på, at det ikke er sundt for kroppen. Det er sundt at blive strukket ud, men det hårde underlag er ikke. Det kan nemlig føre til yderligere ømhed i kroppen. Og ofte går det ud over især skuldre og lænd, idet det er disse steder på kroppen, der tages af fra på gulvet.

En god træningsmåtte til dine øvelser

For at gøre det mere behageligt og skånsomt at ligge og strække ud i ryggen anbefales det at købe en god og stabil træningsmåtte. Med en sådan, en gymnastikmåtte eller en fitness måtte får du nemlig et blødere underlag. Det gør det ikke bare rarere for dig at ligge på det hårde gulv, det er også med til at skåne din ryg og giver dig en god stabilitet. Og især stabiliteten er vigtig, hvis du påtænker at lave nogle mindre øvelser, mens du ligger og strækker ud.

Online har du mulighed for at finde et stort udvalg af gode træningsmåtter, og du kan finde dem med forskellig hårdhed. Du kan derfor være sikker på at finde frem til en model, som stemmer overens med din krop og de øvelser, som du påtænker at udføre. Du finder dem her også til en god pris